Co dům dal a zítřek možná přinese

Kterak má "vypadat" pravý kněz

18. 9. 2007 19:47
Rubrika: Základní info
No, však to znáte-to se tak z jara objeví v Katolickém týdeníku fotečky letošních novokněží-maminky a babičky shánějí nejbližší primici, protože jak říkávala naše stařenka: "Pro novokněžské požehnání se mají boty prochodit!" A jestliže si uvědomíme, že tenkrát bylo novokněží asi víc, přesto boty mnohem vzácnější, pak se jenom podivíme, proč teda dnes při těch možnostech pro to novokněžské požehnání nejedeme z Moravy třeba do té Prahy a proč nám už Uherské Hradiště přijde daleko...ale zpátky k fotkám. Jakpak reaguje asi to krásné jemné pohlaví ženského rodu? Mohu použít vlastní zkušenost a to, co zaslechnu (nejen tento rok). "Jééé, teda takový pěkný chlap! To je zase škoda, proč šel jenom na kněze?" Až jsem se letos zarazila-tak počkat a kdo by teda měl jít na kněze? Starý ošklivý chlap, který se nehodí do manželství, tak aby "aspoň" šel sloužit Bohu, když už se na nic jiného nehodí? Pro Boha jenom "odpad"? A tak to zase nee, teďka si poslechnete pěkně můj názor:Pro Boha jen to nejlepší! Jenom ať je třeba tak pěkný, až se holkám(včetně mě) budou protáčet panenky-mladý a šikovný-přesto plně odevzdán do rukou Boha, kterému dal darem i své potenciální manželství, protože Bůh rozhodně není žebrák a svým povolaným stonásobně odplatí. A jen ať to není žádný suchar-pěkně ať má radost, vždyť je Pánovým služebníkem! A hlavně-osobnost každým coulem-charismatické lidi církev potřebuje jako sůl! No, tak, radši už pomlčím....každý hold dokonalý není a svatým se člověk taky hned nestane, tak nemusím hned každého odradit... :o) A tak jak má "vypadat" správný kněz? No, škaredý být nemusí.....:o) Přesto vše s důvěrou přenechme Pánu, on ví nejlépe, koho potřebuje.

Zobrazeno 6432×

Komentáře

Eowyn

to Jacques:"To,že se při nějaké modlitbě necítím dobře znamená, že se ji nemám modlit."-To jsem neřekla:) S tím, že nám problémy může dělat i obyčejný Otčenáš(jestli jsi myslel tohle), pak jsem právě chtěla postihnout i jinou stránku modlitby-modlitba totiž není vždycky "ejchuchu" a "lítání k nebi"-jak jsi výstižně poznamenal se svatým Janem od Kříže-mnohdy je to poušť jen s občasnou oázou,-ono je to taky celkem logické-ne, že by nám Bůh chtěl odpírat radost z modlitby, ale chce, abychom se naopak v modlitbě zdokonalovali a dokázali se modlit i v obtížných situacích-ono není umění se modlit, "když na to mám náladu", ono je umění se modlit, když je to právě nejtěžší...A modlitba růžence je vhodná podle mě jak pro "začátečníky", tak pro "pokročilé"-jak říkáš, doslova zbraň-a zlý se jí asi opravdu doslova bojí, protože tam, kde by ho mohla nejvíc zasáhnout, rozšiřuje o ní nehorázné pomluvy-opravdu znám mnoho katolíků, kteří ne, ž

Václav Šablatura (sab047)

Nadpis diskuse je vskutku provokativní. :) A kněz je takový docela široký pojem. :) Když Pán povolá ogara ke kněžství, pak není co řešit. Pokud se ogar rozhodne sám od sebe, pak tuším malér. Dobrá vlastnost kněze, myslím, by měla být ta, že kněz je středem ve farnosti a ne vrcholem. A ze své profesní zkušenosti bych uvítal, aby kněz nekecal varhaníkovi do práce. :) ... což je téma pro jinou diskusi. :)

Zobrazit 26 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio