Co dům dal a zítřek možná přinese

Bůh se chtěl vtělit skrze Marii

5. 8. 2008 13:52
Tak jsem přece neodolala a tenhle úryvek vám zde opsala:)

 

Bůh se chtěl vtělit skrze Marii

            Bůh Otec dal svého jediného Syna světu jen skrze Marii. Ať svatí patriarchové sebevíce vzdychali (touhou po Mesiáši), ať proroci a svatí Starého Zákona pronášeli po čtyři tisíce let sebevíce naléhavých proseb o ten Poklad, jediná Maria si Jej zasloužila a nalezla milost před Bohem mocí svých modliteb a dokonalostí svých ctností. Svatý Augustin říká: Protože svět nebyl hoden přijmout Božího Syna přímo z rukou Otcových, Bůh dal svého Syna Marii, aby Ho svět přijal skrze Ni.

            Bůh Syn se stal člověkem pro naši spásu, ale jen v Marii a skrze Marii.

            Bůh Duch Svatý vytvořil Krista v Marii, ale teprve když Ji požádal o souhlas prostřednictvím jednoho z nejvyšších andělů.

            Bůh Otec předal Marii svou plodnost, nakolik jí byla pouhá stvořená bytost schopna, aby Jí umožnil zrodit svého Syna a všechny údy Jeho tajemného Těla.

            Bůh Syn sestoupil do Jejího panenského lůna jako nový Adam do Pozemského ráje, aby se v Ní kochal a skrytě v Ní konal zázraky milosti.

            Bůh, který se stal člověkem, nalezl svobodu, když se viděl uvězněn v Jejím lůně. Dal zazářit své moci, když se nechal nosit touto nepatrnou dívkou. Nalezl slávu svou i slávu svého Otce, když svou nádheru skryl přede všemi pozemskými tvory a odhalil ji pouze Marii. Oslavil svou nezávislost a velebnost tím, že závisel na této milé Panně ve svém početí, v narození, obětování v chrámě a ve svém skrytém třicetiletém životě. Maria musela být přítomna i u Jeho smrti, aby s Ní Kristus přinesl jednu a tutéž Oběť a aby byl obětován věčnému Otci s Jejím svolením, jako byl kdysi obětován Izák podle vůle Boží se souhlasem Abrahamovým. Maria Ježíše kojila, živila, šatila, vychovala a za nás obětovala.

            Jak podivuhodná a nepochopitelná je závislost Boha na člověku! Duch svatý se o ní v evangeliu musel zmínit, aby nám ukázal její nekonečnou hodnotu a slávu, ačkoli nám skryl téměř všechny obdivuhodné věci, které vtělená Moudrost vykonala během svého skrytého života. Ježíš Kristus vzdal Bohu, svému Otci, více slávy tím, že se po třicet let podřizoval své Matce, než kdyby obrátil k Bohu celou zemi největšími zázraky. Jak vznešeně tedy člověk oslavuje Boha, když se podřizuje Marii, aby se Mu zalíbil podle příkladu Ježíše Krista, který je naším jediným vzorem!

 

 

(úryvek z knížky „O pravé mariánské úctě“ od Ludvíka M. Grignona)

Zobrazeno 2892×

Komentáře

Romuald

Tak podívejte se dámy, jestliže se Bůh, Láska všech lásek a Dobro všech dober vtělil,pak to nebylo skrze obyčejnou ženskou,jak by se mohlo zdát na první omrk,ale musel to být člověk bez hříchu-tedy pěkně připravenej, protože jak potvrdí ETFáci,jenž ctí heslo svého miláčka Sola Scriptura,kdež se píše,do nebe nic poskvrněného nevejde-tedy vice versa nebe do ničeho poskvrněného nevejde,čili naše Maruška,byla čistá a tím krásná po všech stránkách,ale tím bližší člověku,páč na veselici v Káně Galilejské nežádá Boha, svého syna o to aby se manželé nikdy nepohádali,aby ani jejich děti snad pro pána nezakašlali,ale vyprosí víc vína... a toho nejlepšího! Co vy na to Moraváci?

Makaveli

Eleeshebat - dost komicke citanie sa mi skor zda lutherov katechizmus:)))

Zobrazit 14 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio