Co dům dal a zítřek možná přinese

Před devadesáti lety

13. 10. 2007 15:30
Rubrika: Základní info

Před devadesáti lety-ale připomínat si je dobré pořád

Třináctého-pro někoho nešťastný to den, ale znám jednoho človíčka, který vám na to řekne:“Třináctého? Jaký nešťastný den-vždyť to se zjevovala Panna Maria ve Fatimě!“ A s radostí se ten den postí o chlebu a vodě-a kdybych toho dotyčného človíčka při tom nenachytala, tak o tom ani nevím:)

 

Mnozí si pod pojmem Fatima představí jen velkolepý sluneční zázrak, který je nepopiratelný už jen z prostého důvodu, kolik tisíc očitých svědků jej vidělo na vlastní oči do vzdálenosti mnoha kilometrů od místa zjevení-tak, jak to tři malí vizionáři předpověděli. Ale tento doprovodný jev zjevení byl přesto jen proto, aby lidé věnovali pozornost úpěnlivému volání Marie-matky církve, která viděla hrozící nebezpečí, které nás poté opravdu postihlo v uplynulém dvacátém století.

 

Trocha té historie:Před devadesáti lety, od května do října, se v malé vesničce Cova di Iria ve Fatimě zjevovala Panna Maria třem pasáčkům-Hyacintě, Františkovi a Lucii. Tehdy, kdy hrozila druhá světová válka, dala Maria třem dětem tři poselství. Viděly peklo a k tomu jim Maria sdělila, že hrozí válka, předpověděla nástup komunismu a pronásledování církve. Vyzývala k POKÁNÍ, OBRÁCENÍ A MODLITBĚ a žádala o zasvěcení Ruska jejímu Neposkvrněnému srdci-potom by se nemuselo stát, co se nakonec stalo. Mnozí také spekulují nad dlouho nezveřejňovaným třetím tajemstvím, které bylo prozřetelně uveřejněno až Janem Pavlem II., který se v něm sám poznal. Tolik Historie.

 

Ale vždyť je to už minulost….:Jistě, zdá se, že tajemství se naplnila, třetí tajemství nepřineslo zvědavcům žádnou senzaci-tak proč nad tím stále uvažovat a připomínat si výročí? Z jednoho prostého důvodu. Tato Mariánská zjevení nás totiž odnaučují naivitě, že vše je vlastně v pořádku, máme tady mír, pohoda, klídek…jojo, to je sice všechno pravda, přesto mír není zdaleka všude a potenciálně jsme ohroženi vlastně všichni-nenechejme se ukolébat, že je přece mír…Ale zjevení mají i druhý, neméně důležitý aspekt-upozorňují na naši svobodnou vůli-ano, děti měly vidění, přesto to nebyla nijak přesně určená budoucnost-jinak by Maria asi těžko vyzývala k modlitbě a obrácení. Kdepak, vše je pěkně na nás, jak si ten svět zařídíme-a každý musí začít pěkně od sebe. Je až zarážející, jakou sílu ta modlitba musí mít, když mohla odvrátit válku. Uvědomujeme si to vůbec? Je dobré, abychom nad tím nejen přemýšleli. Mariina výzva trvá stále.


Zde je odkaz na třetí tajemství, doprovozené komentářem Kongregace pro nauku víry: http://www.cirkev.cz/res/data/004/000496.pdf




Zobrazeno 1385×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio